Preč sú už časy, kedy "krémy na opaľovanie" (dnes už dennodenná záležitosť, jednoducho SPFká) boli hutné, mastné a ich rozotretie bola nočná mora. Našťastie doba pokročila a s ňou aj kozmetická elegancia a konzistencia produktov.

Pre tých, ktorí o nich ešte nikdy nepočuli, východná kozmetika všeobecne a najmä ich SPF sú známe svojimi ľahkými, nemastnými a dobre-roztierateľnými konzistenciami. Mimoriadne príjemnými.

A preto ich mám rada.:)

Vyskúšala som zatiaľ 5 kórejských/japonských SPFiek, 4 z nich vidíte na foto, piate bolo Dear, Klairs a so všetkými som (bola) mimoriadne spokojná.

Všetky spomenuté produkty majú rating SPF 50+ PA++++ a tisícky pozitívnych recenzií.

Objednávam ich z YESSTYLE, avšak kvôli aktuálnej situácii je tam zvýšené poštovné až  na 24,50eur. :(

Snáď sa to čoskoro vráti do normálu.

Na yesstyle môžete použiť kód JAMES10 pre zľavu -10%, vďaka, James Welsh!

Poďme na krátke recenzie:

tl,dr: Všetky sú super, za mňa naj je Purito.            

********

UPDATE! Prečítajte si prosím tento post na mojom IG pre viac info ohľadom kauzy kórejských SPF: KAUZA KÓREJSKÝCH SPF

********                                                                                                                                

PURITO Centella Green Level Unscented Sun

Purito je asi môj absolútny favorit. Neparfumované, bez esenciálnych olejov, bez alkoholu.

Nenecháva biely poťah, nelepí, obsahuje niacinamid a výťažky z rastliny Centella Asiatica (alebo aj Gotu Kola - alias Pupočník ázijský - alias "CICA" = upokojujúca, liečivá, na pokožku veľmi priaznivo vplývajúca zložka.)

Obsahuje dva organické (=chemické) UV filtre novej generácie: Uvinul A Plus a Uvinul T150.

Pre moju suchú pleť naozaj veľmi vyhovujúci a to aj pri opakovanej aplikácii počas dňa. Pri objednávaní si dajte pozor, pretože existuje aj parfumovaná verzia. Nie že by to bol nejaký problém, je to každého osobná preferencia, ale pre citlivú pleť určite odporúčam túto neparfumovanú verziu.

SKIN AQUA UV Super Moisture Essence

Neparfumované, bez esenciálnych olejov, nelepí, nenecháva biely poťah, konzistenciou veľmi podobné Puritu.

Je tam však aj trochu alkoholu a dimethiconu (silikónu), to môže niekomu prekážať, ale každopádne, nie sú tam vôbec cítiť. Skvelé, ľahké, univerzálne SPF pre kohokoľvek.

Obsahuje tri UV filtre, Octinoxate, Tinosorb S a Uvinul A Plus.

BIORÉ UV Aqua Rich Watery Essence

Jemne parfumované a aj s alkoholom na druhom mieste v zložení, čo je dosť vysoko, napriek tomu fantastické napríklad pre ľudí s mastnejšou pleťou, ale ani mne ako citlivke so suchou pleťou nerobí žiadny problém. Používam ho však len v lete a takisto môj manžel.

Bohužiaľ ten alkohol je v ňom aj cítiť. Kvôli tomu si ho už pravdepodobne nekúpim znova, ale pre niektorých je toto holy grail produkt. Konzistenciu má najľahšiu zo všetkých, je to veľmi ľahký gélik.

Obsahuje filtre Uvinul T150, Uvinul A Plus, Octinoxate a Tinosorb S.

CANMAKE TOKYO Mermaid Skin Gel UV

Toto SPF je neparfumované, bez alkoholu, bez esenciálnych olejov. Konzistencia opäť ľahučký gélik, neviditeľné na pleti, podobne ako Bioré. Jediná nevýhoda tohoto SPFka je jeho malé balenie, len 30ml. Alebo je to výhoda, ak s ním chcete cestovať.

Ak vás Bioré irituje kvôli obsahu alkoholu, ale vyhovuje vám jeho konzistencia, toto bude skvelá alternatíva. Má skoro rovnakú konzistenciu a je bez alkoholu.

Z tohto SPF existujú dva druhy, jeden je akoby do biela, rozjasňujúci (pre Aziatky, ktoré túžia po snehobielej pokožke), druhý je bezfarebný, ten som si vybrala ja.

Obsahuje UV filtre Octinoxate, Uvinul A Plus, Tinosorb S a čo je zaujímavé, aj Zinc Oxide a Titanium Dioxide. (minerálne filtre)

Konzistencie.

Ešte jeden produkt spomeniem, bohužiaľ ho momentálne fyzicky nemám, ale vypoužívala som pred časom 2 balenia:

DEAR KLAIRS Soft Airy UV Essence

Tiež skvelé SPFko s neviditeľným finišom, takisto neobsahuje žiadny alkohol, ani parfumáciu. Konzistenciou veľmi podobné Puritu, alebo Skin Aqua. Skvelé je, že obsahuje niacinamid a panthenol a je to veľké balenie, až 80ml.

Obsahuje 2 UV filtre, Uvinul A Plus a Uvinul T150, tak isto ako Purito.

Myslím si, že najmä v lete so žiadnym z týchto SPF nespravíte krok vedľa. Počas zimy mi boli východné SPFká "málo", vtedy som potrebovala niečo hutnejšie, výživnejšie.

Pre zmiešanú a mastnejšiu pleť by som z týchto možností najviac odporúčala Canmake.

Pre suchú pleť Purito, Skin Aqua, alebo Dear Klairs, všetky sú skvelé.

Tak ako, pridávate niektoré na wishlist? :)

Majte krásne dni,